torsdag 10. februar 2011

Rosa glede


Her er mi 
ROSA GLEDE!
Slik har den stått og blomstra sidan litt før Jul.
Den var ei overraskande gåve frå to kjekke damer, 
mor og dotter.
Takk til M og M for den flotte blomen!
Den satte eg verkeleg pris på!!

Ha ein flott torsdag i ditt liv :-)

Azalea fåes i alle fargesjatteringer av rødt, rosa, lilla og hvitt. Den skal stå lyst, men ikke i direkte sol. Den vil gjerne ha det lit kjølig. Den må ikke tørke ut og skal ha rikelig men vann i blomstringstiden. Av og til bør den senkes ned i en kum eller bøtte med kuldeslått vann. Der skal den stå 10-15 min. - til det ikke kommer flere luftbobler.
Det er godt mulig å få azalea til å blomstre igjen. Etter avblomstring settes den frostfritt, men kjølig. Frem til midten av april fjernes alle nye skudd. I slutten av mai kan den settes ut i hage eller på balkong. Den skal stå skyggefullt, men ikke for mørkt. Den kan plantes direkte i blomsterbed eller stå i plastpotte. Azalea liker sur jord (gjerne hentet fra barskog). Hvis den settes rett inn i et varmt rom om høsten kan den felle knoppene. Derfor bør den først settes kaldt til den har startet å blomstre. Da kan den tas inn i stuen, men bør stå på det kjøligste stedet i rommet. (Henta frå her)


15 kommentarer:

 1. Så skjønn blomst! Godt å ha noe vakkert å hvile øynene på :) Gullet er i barnehagen igjen i dag, jeg er hjemme og satser på å samle krefter såpass at jeg kan på jobb igjen i morgen. Håper dere er friske igjen også :) *♥*

  SvarSlett
 2. Nydelig asalea .
  Ha en styrålende fin dag.
  Klem

  SvarSlett
 3. da har du grønne fingre.. nyyyydelig plante!!

  SvarSlett
 4. Nydelig!
  Enig med kommentaren over her, du har grønne fingre!
  Ha en fin torsdag.
  Klem Mio

  SvarSlett
 5. Det er jammen tydeleg at den trivst hos deg! :)

  God torsdag!

  SvarSlett
 6. Vakker! En av mine favoritter. Har hatt en hvit Azalia siden jul, og den har holdt helt til nå. I dag måtte den dessverre takke for seg, da den ikke hadde blitt vannet mens jeg lå på sofaen etter fallet på isen. Ja, ja jeg hadde lenge glede av den i alle fall. :)

  Ønsker deg en koselig ukeslutt!

  Klem,
  Anette Willemine

  SvarSlett
 7. Nydelig blome ! Herlige sebra-ord nedanfor her :) Tusen takk for koselige kommentarar på bloggen min.

  Klem frå Petrine som ønsker deg ein riktig fin torsdag vidare :)

  SvarSlett
 8. Imponert over at du klarer å holde den så fin så lenge. En sånn blomst hører til i advent/jul hos meg, men jeg klarer skjeldent holde liv i den særlig lenge desverre..

  SvarSlett
 9. Fantastisk fin blomst. Du har nok stelt godt med den :)

  Klem

  SvarSlett
 10. Så flott en blomst, og så lenge i live!
  Er ikke noe flink med blomster som skal vannes ofte... Flinkere med sukkulenter og pengetre og sånt. Men har nå et par fine blomster som klarer seg med oasis i bunnen (juksehjelp for "glemsomme vannere").
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 11. Enn at du har klart å berge den så fin helt siden jul. De trenger mye omsorg og vann så du er flink.
  Innom for å ønske deg ei fin helg
  Klem
  Randi

  SvarSlett
 12. Nydelig! :o)

  God helg!
  Klem Jenny

  SvarSlett
 13. Det var ein flott blome. Eg har ein tendens til å få dei til å gje opp livet. Men fltote er dei når dei står i full flor slik!

  God helg!
  Klem!

  SvarSlett
 14. Kjære Sigrid! Takk for all varme og omtanke du sender til meg! Eg har visst hatt bruk for alle positive vibbar rundt meg siste veka. Det er så uendeleg tungt å slite seg opp igjen til ein "normal" kvardag. Eg trur stadig at no er det siste gongen eg blir låk... Og så skjer det igjen og igjen. Men lyset hjalp meg opp mange hakk i dag. Utruleg godt med solskinsdagar. Lat oss håpe at det varer!

  Nydeleg blomstra du viser! Godt gjort å behalde henne så fin så lenge! Du må ha grøne fingrar! Ikkje dei enklaste dei der.

  Ynskjer deg og dine ei vakker helg!
  Nyt alt vi er så heldige å ha rundt oss.
  Det skal eg også.

  God klem frå Elin!

  SvarSlett
 15. Så utrulig nydelig den er, skjønnar godt du benevner den som di rosa glede!! Skulle ønske eg hadde slike blomsterfingrar som deg, hjå meg er det kun orkideane som blomstrar... Resten er grønt!! Sikkert fordi dei er lite kravstore på vatn og gjødsel!! Må visst få meg nokre tips av deg... God helg til deg og dine!!

  SvarSlett

Koseleg med ein kommentar ;-)
(måtte diverre stenge for anonyme då det kom så masse spam)