Herleg epleduft sprer seg kvar gong eg vitjar lagringsstaden..
Så no startar eg kvar dag med eit glas vatn og eit eple på fastande hjerte..
An apple a day keeps the doctor away..
det går no ann å håpe i allefall ;-)
I helga vart det eplekake med metoden ein desj ditt og ein datt, og etande vart det..
Eg hugsar godt min barndom då epleseljarane kom frå Nordfjord..
ei anna dialekt (nesten frå utlandet) og kjekt å få eple i hus..
1.kasse med Summerred
Summerred er middels stor, oval til eggeformet med rød dekkfarge og sprøtt, kremgult fruktkjøtt. Middels fast, saftig og sprøtt fruktkjøtt. Smaken er syrlig, god og aromatisk. Eplet har en god holdbarhet.
Summerred er middels stor, oval til eggeformet med rød dekkfarge og sprøtt, kremgult fruktkjøtt. Middels fast, saftig og sprøtt fruktkjøtt. Smaken er syrlig, god og aromatisk. Eplet har en god holdbarhet.
Sesong: September - desember.
1.kasse med Rød Gravenstein
Rød Gravenstein er en rød variant av vanlig gravenstein, og er etter hvert den mest vanlige. Smak og egenskaper er lik vanlig gravenstein. Gravenstein kommer opprinnelig fra Danmark og er klassikeren i norsk epleproduksjon. Den har vært dyrket i Norge i ca 200 år, og er fortsatt en av de viktigste eplesortene her i landet. Vi har to varianter: Gul og rød gravenstein. Gravenstein er gjerne storfalne, runde og litt knudrete rundt blomsterenden. Eplet er gult med rødt kinn og er lett å kjenne igjen på at skallet ”svetter” og virker fett .
Rød Gravenstein er en rød variant av vanlig gravenstein, og er etter hvert den mest vanlige. Smak og egenskaper er lik vanlig gravenstein. Gravenstein kommer opprinnelig fra Danmark og er klassikeren i norsk epleproduksjon. Den har vært dyrket i Norge i ca 200 år, og er fortsatt en av de viktigste eplesortene her i landet. Vi har to varianter: Gul og rød gravenstein. Gravenstein er gjerne storfalne, runde og litt knudrete rundt blomsterenden. Eplet er gult med rødt kinn og er lett å kjenne igjen på at skallet ”svetter” og virker fett .
Epler er veldig godt, jeg spiser et for dag, hele året. Legger og noen skiver oppå hvit-osten på min brødskive. Det smaker deilig! Fine , røde epler du frister med og fin info. -Margit-
SvarSlettMmm! Kos deg med epla dine! (Og eg fekk lyst på brødskive med eple og kvitost etter å ha lese kommentaren over her...!)
SvarSlettDette vekka minne du :)
SvarSlettDå eg var lita jente hadde me eple ståande på eit skråkammers, å men det lukta godt!
Far kjøpte ei eske med store fine "juleeple" og to kassar med småeple som me hadde utover hausten. Då var det gravenstein, Torstein eller Ingrid Marie som fylte rommet med godlukt :)
PS. Summerred er min favoritt i dag :)
Hei! Takk for hyggelig hilsen:)
SvarSlettMmmm ... epler er godt!! Og sunt! Året rundt;)
Ha en strålende helg!
Klem Anette:)
heisann vennen. ha en fin helg og takk for komentarer............jeg er aldri innom noen lenger...dagene flyr og jeg med !!
SvarSlett