søndag 20. september 2009

Aftenbønn

Når jeg legger meg til hvile,
tretten engler om meg står.
Tvende ved min høyre smiler,
tvende til min venstre går,
to på vakt ved hodeputen,
to ved foten dessforuten,
to meg dekker,
to meg vekker,
en meg viser
alle himlens paradiser.

Fra Henrik Wergeland - Samlede Skrifter - 2. Bind 1833-1841Dette vakre bilete har pryda veggen på eit av barneromma heime.
Eit herleg minne som vil fylgje meg heile livet.

Fekk lyst å dele dette diktet og bilete med alle som er innom bloggen min.


Måtte vi alle få ei god natt og ei god arbeidsveke!

11 kommentarer:

 1. Så fint bilde. Har noen lignende på soverommet. Jeg er også veldig glad i denne teksten, og sangen. Jeg har malt første linje av den på soverommet, på veggen. :)

  SvarSlett
 2. Også jeg så dette fine vers og bilde hos deg og måte skrive litt. Det var så fint å se dette at jeg ble helt rørt. Så fint å lese nå på kvelden. Håper riktig mange kommer innom deg og ser dette. God natt til deg og fra Margit.

  SvarSlett
 3. Nydeleg!

  Ha ei god natt! :)

  SvarSlett
 4. Eg har også gode minne om kveldsvers kvar kveld, me brukte Nu lukker seg mitt øye. Det har eg brukt til mine barn også + Kjære Gud jeg har det godt.

  SvarSlett
 5. Kjære venn !!

  ja jeg savner ha troen på Ham.Jeg drømmer ofte at jeg ber eller prater med Gud ...ha ha...men så våkner jeg opp...litt lettet og litt skuffet for at jeg ikke tror.

  Takk for koslig mail
  du er nå snill !!
  Klem

  SvarSlett
 6. Hei Sigrid:)
  Det første tegnet kommer HER... Jeg har vært hos deg før, og fløy videre som vinden men i dag må jeg jo stoppe opp og takke for kjempekoselig hilsen på bloggen min. Både i dag og tidligere:)
  Du er søt. Du sprer om deg med gode ord. Det er en unik egenskap. Verset om de tretten englene sang min bestemor for min far da han var liten og han har sunget den til meg. Jeg på min side sang den i en begravelse til en nær slektning som døde for noen år siden. Da vi sto rundt kisten til en ung mann som ikke orket å være med mer. Siden den gangen har jeg ikke sunget denne sangen... Så det er min historie, som egentlig var litt trist egentlig. Men det er verdens vakreste vuggevise og den er bare nydelig:) Ser du har trøstet Irina over her. Det overrasker meg ikke. Snille jente:) Ønsker deg en superfin uke. God klem

  SvarSlett
 7. For ein vakker blogg med mengder av inspirasjon til eit godt liv :)

  Kjekt å kome på besøk til deg!

  Britt

  SvarSlett
 8. Hei tante! Kjempefint bilde :) Første gang ej e innom bloggen din, å den ser kjempekoselig ut :) Du må ha en fin kveld!

  SvarSlett
 9. Vakkert bilde og nydelig bønn.

  Har et lignende bilde selv

  klem Lenemora

  SvarSlett
 10. Jeg fikk et sånt bilde av mormor som barn , en engel som passet på 2 barn som skulle over en elendig bro . Men jeg lurte fært på om Gud så dette, så hvorfor fikset han ikke brua,
  Jeg brukte mange timer mens jeg lå i kusma husker jeg. Min sønn fikk det senere men det har dessverre forsvunnet i mange flyttinger. Men undringen over dette med broa husker jeg.
  Og en vakker bønn var det også.

  SvarSlett
 11. Hei! Jeg lærte dette værset av min bestemor.Jeg hadde glemt deler av det, men jobbet på en dementavdeling da eg spurte om noen kunne et vers om 13 engler, å de var det. Jeg fikk lære det igjen og eg fikk skrevet det ned til hennes pårørende. Jeg har aldri hørt no melodi, hvor kan eg høre den. Er det eventuelt en kjent melodi:)

  SvarSlett

Koseleg med ein kommentar ;-)
(måtte diverre stenge for anonyme då det kom så masse spam)