søndag 4. oktober 2009

Glede

En dag er gått. Den gav meg irritasjon, ergrelse, problemer og oppgaver. Nå ser jeg tilbake på den. Og jo mer jeg tenker etter, desto tydeligere ser jeg at denne dagen har gitt meg grunn til glede. Under dagens mas hadde jeg ikke lagt merke til dette.

I morgen vil jeg være oppmerksom på det under dagens gang - og ikke først etterpå. Jeg er sikker på at det, tross alle bekymringer som venter meg, vil bli en gledens dag.

frå boka Glede hver dag av Rainer Haak

Denne boka fekk eg med mi vennine E til bursdagen min i 1997. Det er 12år sidan no, og mange gleder og mange sorger har eg møtt. Men ein ting er sikkert, det er viktig å lære seg å sjå gledene ein møter på livsvegen. Eit smil, ein uventa sms og ein solstråle i regnet. At nokon ser ein og dei behova ein har.

Måtte vi alle få ein fin søndag med mange gleder,
og ikkje minst ha auge og hjerte til å sjå dei.

5 kommentarer:

 1. Lättare sagt än gjort - men jag tror också vi kan träna ögonen och hjärtat till att se glädjeämnena! Du har i alla fall talent i ämnet;0) Ha en god dag du/dere också!

  SvarSlett
 2. jeg er som Irina , jeg håper jeg skal våkne opp og se at jeg tror . At jeg vil forstå hvorfor han tok gutten min så tidlig , hvorfor han fikk så mange prøvelser at han ikke orket den gaven livet jeg ga han er. Men jeg finner ingen mening i dette. VI fikk ingen forklaring men mye tyder på at han fant tro og ro.
  MEn for meg er alt helt meningsløst og vil nok alltid være det.

  SvarSlett
 3. Dei fleste dagar har gleder innimellom mas og krav :)
  Det er viktig å sjå etter dei, gledene :)

  Ha ein fin søndag :)

  SvarSlett
 4. Ja det er viktig å se gledene i hverdagen! Og like viktig er det å se de som trenger en ekstra glede. ..Det er en lykke i livet som ikke vendes til lede: Det at du gleder en annen, det er den eneste glede. Et vers av Øverland som jeg kom til å tenke på i denne sammenheng. Fra "Hustavle".
  Tusen takk for koselig hilsen! -Margit-

  SvarSlett
 5. Kloke kloke ord, som jeg trenger å minnes på hver regnfull dag..som i dag:)
  Tusen takk for alltid gode tilbakemeldinger inne på bloggen min, og den siste rørte meg langt inn i hjertet. Du må være ei dyrebar og høyt elsket venninne.

  SvarSlett

Koseleg med ein kommentar ;-)
(måtte diverre stenge for anonyme då det kom så masse spam)