torsdag 1. april 2010

Skjærtorsdag

Skjærtorsdag er den kristne feiringen av Jesu siste måltid med disiplene før korsfestelsen, og dermed innføringen av nattverden. Ordet betyr «renselsestorsdag», og kommer av norrønt skíra, «rense» (skjær = ren). Skjærtorsdag en en helligdag som feires siste torsdag før påske, og faller dermed på 1. april i 2010, og på 21. april i 2011. (frå Wikipedia)


Skjærtorsdag og nattverden innstiftes

Denne dagen skulle Jesus holde påskemåltid sammen med disiplene. Det var den vanlige måten å feire påske på for jødene, de holdt måltid på samme måte som israelsfolket hadde gjort den første påsken i Egypt over tusen år tidligere. Peter og Johannes, to av disiplene, hadde gjort i stand måltidet, og da tiden var inne, gikk Jesus og disiplene til bords

Jesus sa til disiplene at han hadde lengtet etter å holde dette påskemåltidet med dem. Dette sa han fordi han visste at han skulle dø snart, og dette var det siste måltidet hans sammen med disiplene. Han bad takkebønnen, og begynte å dele ut maten til disiplene. Han tok et brød, takket, delte det opp og gav det til disiplene. Han sa "dette er mitt legeme, som gis for dere." Så tok han vinen, og sa "dette er mitt blod som utøses for dere".

På skjærtorsdag startet opprinnelsen til nattverden, som i dag feires i kristne menigheter over hele verden. (frå Aktiv i Oslo)

7 kommentarer:

 1. Hei, Takk for hyggelig hilsen. Takk for at du deler info om dagen i dag. Påskeklem Siv

  SvarSlett
 2. Flott info. Sigrid! Forstår at du gleder deg til god middag! Eg er heime åleine, og tok det enkelt med salat... ;) Godt å ete lite ein dag!

  God middag!
  Klem Elin :)

  SvarSlett
 3. Nydelig innlegg Sigrid!
  Dette er en vakker høytid - en høytid til ettertanke.
  Jeg ønsker deg en nydelig påske videre og håper du har lyst til å bli med på min Give Away, min første ♡♡♡
  Påskeklemmer fra Lokki

  SvarSlett
 4. Nå tror jeg vi var hos hverandre samtidig :))
  Veldig hyggelig at du er med!
  Flere klemmer fra Lokki

  SvarSlett
 5. Bra at nokon minnar oss på kvifor vi eigentleg ferar påske. Har nok lett for å forsvinna i all påskekosen og alle påskeegga...
  Ha ein flott påske vidare.
  Klems

  SvarSlett
 6. Jeg kommer akkurat fra kirkebesøk der akkurat dette ble snakket om. Fint at du også minner oss på det i din blogg. Ønsker deg ei god påske, Sigrid!

  SvarSlett
 7. Var så fint å lese dette, Det er jo velkjente ord, men de kommer til en på en så god måte hver gang jeg hører dem!
  Takk for din kommentar! -Margit-

  SvarSlett

Koseleg med ein kommentar ;-)
(måtte diverre stenge for anonyme då det kom så masse spam)